Stap voor stap voorwaarts

herstellen na een periode van huiselijk geweld

Informatie

Wat

Deze site is bedoeld om mensen te helpen die last hebben gehad van huiselijk geweld. Huiselijk geweld is behoorlijk ingrijpend. Om hieruit te komen zijn veel spannende stappen nodig. Uit eigen ervaring heb ik de stappen die ik nodig had om te herstellen bij elkaar gezet. In de hoop dat ik daarbij anderen kan helpen. Iedere vorm van huiselijk geweld is anders en ik heb zo goed mogelijk mijn herstelproces, misstappen en ervaringen proberen te beschrijven in een aantal video’s. In mijn geval betrof het mannenmishandeling, maar de principes en herstelprocessen die ik beschrijf kunnnen op elke vorm van huiselijk geweld toegepast worden.

Hoe

Huiselijk geweld is ingrijpend. De stappen die ik nodig had om te herstellen heb ik bij elkaar gezet en berusten op mijn eigen ervaring. Het doel is om anderen hiermee een voorbeeld te geven dat het mogelijk is om op een constructieve manier uit een situatie van huiselijk geweld te stappen, hen moed in te spreken en vertrouwen te geven dat zij er ook uit kunnen komen wanneer ze dat zelf echt willen. Iedere vorm van huiselijk geweld is anders en ik heb zo goed mogelijk mijn herstelproces, misstappen en ervaringen proberen te beschrijven in een aantal video’s. In mijn geval betrof het mannenmishandeling, maar de principes en herstelprocessen die ik beschrijf kunnen op elke vorm van huiselijk geweld toegepast worden.

Extra’s

Grote stappen nemen is moeilijk. Een beetje hulp kan daarbij enorm helpen. Op deze site vind je daarom een aantal links met informatieve sites.

Daarnaast wil ik graag inventariseren waar onduidelijkheden en behoeftes liggen binnen het herstelproces van huiselijk geweld. Mis je iets? Laat het me weten.

Martijn Carol