Nood Hulp

thumbnail for this post

De hulp die deze site kan geven

Huiselijk geweld is ingrijpend. De stappen die ik nodig had om te herstellen heb ik bij elkaar gezet en berusten op mijn eigen ervaring. Het doel is om anderen hiermee een voorbeeld te geven dat het mogelijk is om op een constructieve manier uit een situatie van huiselijk geweld te stappen, hen moed in te spreken en vertrouwen te geven dat zij er ook uit kunnen komen wanneer zij dat zelf echt willen. Iedere vorm van huiselijk geweld is anders en ik heb zo goed mogelijk mijn herstelproces, misstappen en ervaringen proberen te beschrijven in een aantal video’s. In mijn geval betrof het mannenmishandeling, maar de principes en herstelprocessen die ik beschrijf kunnen op elke vorm van huiselijk geweld toegepast worden.

Acute hulp nodig?

Ik ben slechts ervaringsdeskundige dus kan geen professionele hulp verlenen. Wanneer je in acuut gevaar bent, is het natuurlijk het slimst om de Politie te bellen. Spoed is 112 of minder urgent 0900-0235. Wanneer je echter niet in acuut gevaar bent, zou ik je willen adviseren om eerst te kijken of een van deze professionele hulpinstanties je zou kunnen helpen. Zij weten als geen ander hoe om te gaan met dit soort problematiek en kunnen je zeker op weg helpen.

Professionele hulpverlening

Vluchten? Bereid het wel voor. Neem eerst contact op met een van deze instanties voor advies. Het meest gehoorde advies is: haal al je geld van je rekening. Leg paspoort, bankpas, kleding en rijbewijs klaar en meest belangrijk vertel hem / haar NIETS Dit is wel erg kort door de bocht. In jouw geval zal het waarschijnlijk wat genuanceerder liggen. Neem in dat geval echt eerst contact op met mensen die er verstand van hebben en niet met iemand als ik die slechts ervaringsdeskundige is. Of je plant of niet, het belangrijkste is dat het geweld tegen je stopt en je weg kunt komen. De onderstaande 3 links hebben, naar mijn weten, de meeste kennis in huis om je daarbij verder te helpen.